En safeticket billetløsning
Arena Randers - 08.10.2011 kl. 20:00

En aften med Smokie

En aften med Smokie

Nu kommer det legendariske, engelske rockband, Smokie, endelig til Randers igen, hvor de glæder deres mange trofaste fans med en koncert på 2 sæt                – kald det bare ”En Aften Med Smokie”.

Smokie turnérer verden rundt og er stadig på toppen, selvom bandet har 35 imponerende år på bagen.Den originale lyd er så karakteristisk, at den har holdt bandet på toppen af poppen (rocken) i mere end 20 år – og Smokie er still going strong og holder koncerter verden over. Smokies lyd er også omdrejningspunktet hos mange fans, hvor det ikke blot er numrene, de kan lide, men Smokie i det hele taget. Smokie selv siger, at lyden er som fastfood-kæden Kentucky Fried Chickens opskrift: Hemmelig.

Hvem kan ikke nikke genkendende til klassikeren og hittet ”Living Next Door To Alice”, der i midten af 1990’erne blev til ”Who The F… Is Alice”, der også blev et kæmpehit, for ikke at nævne ”Oh Carol”, ”Needles and Pins” og ”Lay Back In The Arms Of Someone”, Don’t Play Your Rock’n’Roll For Me”, ”Mexican Girl”, “If You Think You Know How To Love Me”  blandt mange andre store hits gennem årene.

Til Smokies koncerter er man altid garanteret et festfyrværkeri af lys, lyd og god stemning samt en oplevelse af bandmedlemmernes mangeårige kammeratskab og store passion for musikken. Også sammenholdet mellem og glæden hos de mange glade fans, der overgiver sig til Smokies lyd, er særdeles overvældende..
Alderen trykker ikke hos bandmedlemmerne, nærmere tværtimod, og som keyboardspiller Martin Bullard udtrykker det: “Actually it is more and more fun to play, when you get older.
For the simple reason that you get better over the years”.

Trommeslager i Smokie, Steve Pinnell, om hvorfor vi skal gå til Smokies koncert:
”Smokie er altid 100 % live, alt hvad du hører til vores koncerter, er live. Alle kan synge eller fløjte med på vores sange, og det er det, folk gerne vil have: Sange de kan genkende og kan synge med på. Der er også altid en god atmosfære mellem os på scenen og publikum, og vi gør bare det, vi godt kan lide, og forsøger at skabe en fest til alle vores koncerter”.

 

Historien bag ’lyden’
De første spæde skridt til dannelsen af Smokie, blev taget i en skolegård i West Yorkshire, hvor nuværende bassist Terry Uttley sammen med Alan Silson og Chris Norman delte passionen for musikken i deres band, dog med skiftende navne. Succesen lod vente på sig, men i 1973 hookede bandet, der på det tidspunkt kaldte sig ”Kindness”, op med Peter Noose fra det succesfulde band Herman’s Hermits, og et års turné stod for døren. Denne turné førte dog ikke bandet til umiddelbar succes, før i 1974, hvor de endelig kunne skrive under på en kontrakt hos det engelske pladeselskab RAK, som også havde bl.a. Herman’s Hermits og Suzi Quatro i hus. Bandet ’Smokey’, der nu bestod af Terry Uttley, Alan Silson, Chris Norman og Pete Spencer, var en realitet og den første single, der røg ind på den engelske hitlistes top 3, var ”If You Think You Know How To Love Me”, der solgte i millioner verden over. ’Smokey’ blev dog hurtigt ændret til Smokie, da soullegenden Smokey Robinson mente, at det mindede for meget om hans navn og ville forvirre fansene.

Efter fem år på alverdens landeveje besluttede bandmedlemmerne at gå hver til sit. Denne pause varede dog kun fire år, og i 1986 var Smokie atter gendannet ved en velgørenhedskoncert, og succesen fortsatte. Efter turneer i bl.a. Europa og Australien, besluttede forsanger Chris Norman at forlade Smokie for at passe sin spirende solokarriere. Smokie stod nu uden forsanger, men snart blev bandet fuldtalligt igen med Alan Barton som forsanger og på guitar, Terry Uttley vokal og bas, Alan Silson vokal og guitar, Martin Bullard på keyboard samt Steve Pinnell på trommer og percussion. I 1989 oplevede Smokie kæmpe succes med hitalbummet ”Boulevard Of Broken Dreams”, der i Norge lå nummer 1 i hele 10 uger. Smokies originale lyd var skabt, og bandet spillede udsolgte koncerter. I 1995 oplevede bandet, under én af deres turneer, en stor tragedie, idet forsangeren Alan Barton omkom i en trafikulykke.
Fansene var én af grundene til, at Smokie ikke kunne gå i stå, og bandet fortsatte med den nuværende forsanger Mike Craft, som i 1995 sang ”Who The F… Is Alice” til tops på hitlisterne.

 I 1996 tog guitarist Alan Silson beslutningen om at forlade Smokie, og i stedet fik bandet den nuværende guitarist Mick Connell.

Succesen vil ingen ende tage for de fem engelske musikere, og i 2003 udkom Smokie med en cd boks, ”The Hit Box”, der indeholder 10 cd’er med numre fra 1970’erne og frem til 2003 og den blev så populær, at den fik guld og platin i Skandinavien. At Smokie lever for musikken og deres fans, kom også til udtryk i 2008, hvor de udgav det seneste album fyldt med nye numre og gamle klassikere, som med det samme røg ind på den danske top 10-albumhitliste. Smokie har solgt platin i mere end fire årtier, solgt deres musik i flere end 30 millioner eksemplarer og optræder 150-200 gange om året for op imod tre millioner mennesker. I 2010 kom deres sidste nye album, selvfølgelig spækket med god musik.

Lyt til Smokies musik
På Smokies officielle hjemmeside kan man finde meget mere information om Smokie, links til fansider og lytte til deres musik
www.smokie.co.uk, på www.youtube.com kan man finde koncertvideoer med Smokie.

Se også på www.tanteolga.dk for yderligere og, til stadighed, opdaterede oplysninger

 

Spisning før koncerten bestilles på tlf. nr. 8642 2179.

 

 

Arrangøren oplyser

Dørene åbner kl. 19.00.

Tidspunkt for afholdelse 08.10.2011 kl. 20:00

Arrangør Tante Olga og C&S Tlf: 86 41 19 70

Arena Randers Fyensgade 1 8900 Randers C

Billetsalget er slut